Народні депутати фракції «Народний фронт» Максим Бурбак та Микола Федорук домоглися виділення з державного бюджету додаткових 13 млн. грн. на добудову і реконструкцію Перинатального центру в Чернівцях.


«Кабінет Міністрів своїм розпорядженням від 19 липня виділив додаткових 5 млн. грн. на реконструкцію будівель Чернівецького обласного Перинатального центру», — написав на своїй сторінці у Фейсбуці Максим Бурбак.


«Ми дуже вдячні коаліційному уряду і Прем’єр-міністру Володимиру Гройсману за підтримку наших з Миколою Федоруком ініціатив посприяти добудові Перинатального центру», — відзначив Максим Бурбак.


Загалом, за словами народного депутата, окрім закладених у бюджеті 2017 року 43 млн. грн., цього року додатково уряд виділив 8 млн. у червні й 5 млн. грн. у липні.


Він наголосив також на необхідності перевірки витрати коштів на реконструкцію довгобуду ще з 2012 року.


«Вкотре вимагаю ретельної перевірки використання бюджетних коштів починаючи з 2012 року, коли почалась реконструкція. Щоб жодна народна гривня не була вкрадена, а винні у розкраданні були притягнуті до відповідальності за законом. Особливо це стосується медичного обладнання, яке було закуплене в 2013 році, до цього часу не розпаковано, гарантія давно прострочена, а фірма-постачальник зникла!» — підкреслив Максим Бурбак.