На Гончарівському полігоні (Чернігівська обл.) відбулися випробування нових зразків озброєння та військової техніки (ОВТ) вітчизняних виробників. Серед виробів військово-промислового комплексу України були представлені модернізований бойовий транспортний засіб «Фантом-2», а також БПЛА «Горлиця» — перший український ударний тактичний безпілотний комплекс, розроблений державним підприємством «Антонов» у кооперації з іншими вітчизняними компаніями.

 

 

Також були продемонстровані нові зразки кулеметів, мінометів, снайперських гвинтівок, ручних протитанкових гранатометів, ракетних комплексів і боєприпаси до них. Продукцію нашої «оборонки» позитивно оцінив присутній на випробуваннях секретар РНБО України Олександр Турчинов (на знімку). При цьому зазначив: однією із проблем, яка потребує негайного розв’язання, є відсутність нового озброєння у наших військових на передовій.

Турчинов також акцентував увагу на тому, що, «незважаючи на поставлені РНБО завдання, досі не вдалося значно скоротити час від розроблення зброї та військової техніки до їх ефективного застосування в бойових умовах».


Фото прес-служби РНБО України.