Футбол. Матчі чемпіонату УПЛ у Маріуполі будуть для України невійськовою перемогою над окупантом. Про це заявив перший заступник голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін, який прокоментував ситуацію з безпекою проведення матчів Прем’єр-ліги в азовському місті:

«Повернення великого футболу до Маріуполя — це вже не спортивне питання, це прояв громадянської позиції. Приїзд футболістів до прифронтового міста — це підтримка і мешканців міста, і військових. І тут не може бути вагань та дискусій. Поважаю позицію команд, які зголосилися грати на Донеччині.

До речі, найщиріші вболівальники, діти і дорослі, мешкають саме на Донбасі. Бачив цей захват на власні очі, коли малеча та їхні батьки вкрай емоційно разом з командою проживають хвилини зустрічі. Матчі Прем’єр-ліги в Маріуполі — це наша невійськова перемога над окупантом, і будь-які пояснення зайві».

***

Дещо іншої думки в МВС, СБУ та управлінні Держохорони. Ці організації поки що не радять клубам УПЛ грати в Маріуполі. Зокрема, один із найтитулованіших вітчизняних клубів розмістив на своєму сайті офіційні листи з цих силових відомств із рекомендаціями.

***

У першому турі нового чемпіонату Прем’єр-ліги «Маріуполь», як відомо, на своєму стадіоні «Іллічівець» 16 липня приймав рівненський «Верес» (0:0). Ніби все минуло нормально, без серйозних ексцесів...