Футбол. Ліга чемпіонів. 3-й відбірний раунд. Перші матчі. 26 липня.
«Астана» (Казахстан) — Легія (Польща, Варшава). 3:1. «Зальцбург» (Австрія) — «Рієка» (Хорватія). 1:1. «Хапоель» (Ізраїль, Беер-Шева) — «Лудогорець» (Болгарія). 2:0. «Вііторул» (Румунія, Констанца) — АПОЕЛ (Кіпр, Нікосія). 1:0. «Марибор» (Словенія) — «Габнарфйордур» (Ісландія). 1:0. «Селтік» (Шотландія, Глазго) — «Русенборг» (Норвегія, Тронгейм). 0:0. «Ніцца» (Франція) — «Аякс» (Нідерланди, Амстердам). 1:1. «Брюгге» (Бельгія) — «Істанбул Башакшегір» (Туреччина). 3:3.
«Динамо» (Україна, Київ) — «Янг Бойз» (Швейцарія, Берн). 3:1. Голи: Ярмоленко, 15, Мбокані, 34, Фасснагт, 90+1, Гармаш, 90+3.
«Динамо»: Коваль, Морозюк, Хачеріді, Віда, Кадар, Сидорчук (Корзун, 65), Шепелєв, Гармаш (Буяльський, 90+4), Ярмоленко, Гонсалес (Циганков, 81), Мбокані. Тренер — Олександр Хацкевич.
«Янг Бойз»: фон Балльмос, Мбабу, фон Берген, Нугу, Беніто (Лотомба, 76), Раві, Ебішер (Бертоне, 62), Саного (Ассале, 52), Фасснагт, Оаро, Соу. Тренер — Адольф Гюттер.
Рефері — Андреас Екберг (Швеція).
Київ. НСК «Олімпійський». 36 341 глядач. 25 градусів.
Кияни активно розхитували щільну оборону гостей, і Ярмоленко після кількох невдалих спроб нарешті зробив свою справу. Виявивши індивідуальний вишкіл, він, мов ніж у масло, ввійшов у карний майданчик гостей і влучно пробив.
Після цього настала певна пауза, тривала позиційна боротьба. Потім знову стався новий спалах активності динамівців, знову в центрі подій опинився Ярмоленко, котрий продерся уздовж лінії воріт, віддав точну передачу на Мбокані. І той блискавично й ефектно п’ятою перевів м’яч у ворота.
Після перерви події розгорталися ще динамічніше. Кияни навіть  не збиралися грати на утримання рахунку, а навпаки, наполегливо шукали свого шансу попереду. І небезпечні моменти вони створили. Одного разу Кадар влучив у поперечину. Потім Гармаш точною передачею вивів на «побачення» із воротарем гостей Корзуна. Але фон Балльмос тоді врятував «Янг Бойз». Мбокані вистрибнув вище за всіх, і м’яч після його удару ледве не влетів у «дев’ятку». Нарешті, Циганков побачив у карному майданчику самотнього Ярмоленка і точно надіслав йому м’яч. Але Андрій не скористався нагодою.
Слід віддати належне гостям, вони вистояли і дочекалися своєї миті. На першій доданій хвилині після флангової передачі головою влучно пробив Фасснагт. На щастя, радість швейцарців тривала лише якусь хвилину.

Остаточну крапку в зустрічі поставив Гармаш (на знімку), котрий на високому рівні провів весь матч.
Динамівці здобули заслужену і переконливу перемогу, зіграли на досить високому рівні. За це їм честь і хвала. Але за тиждень — матч у Берні. Перед «Динамо» стоїть ще складніше завдання. Воно вимагає максимуму зібраності, дисциплінованості, завзяття, треба виявити ще й силу волі. Одне слово, дуже постаратися закріпити досягнуте в Києві.
Олександр Хацкевич:
— Суперник дещо змінив звичну тактичну схему. Коли ми побачили склад гостей, то розстановка була трохи несподіваною для нас. Адже в зустрічах, які ми переглядали, був фактично один склад. А цього разу вони зміцнили центральну зону.
Однак добре, що нашим футболістам вдалося зіграти швидко через фланги. У першому таймі така задумка спрацювала. І в другій половині ми створювали хороші моменти із зон правого та лівого оборонців. Хоч суперник наситив центральну зону, наша гра через фланги у підсумку принесла результат.
— Яке завдання ставитиметься на матч у відповідь: утримати результат чи перемогти?
— Ми маємо перевагу.
— Чи тренуватимете серію пенальті?
— Приїдемо до Берна, подивимося. Там уже будуватимемо свою гру. Але ми ведемо в рахунку.
— Чи не вважаєте, що Коваль занадто далеко виходить із воріт? Це розслабляє і його, і команду.
— Дякую за те, що звертаєте увагу на такі деталі. Але давайте згадаємо третій забитий м’яч, звідки Коваль віддавав передачу?
— Мбокані знову відзначився забитим м’ячем. Чи можна його назвати лідером атак «Динамо»?
— Мета нападника — забивати. У нього був ще один момент із тих, які він зазвичай не пробачає. Дай Бог, щоб у нього були ці моменти і щоб він їх реалізовував.
— А от у матчі з «Карпатами» дасте відпочити тим футболістам, які грали з «молодими хлопцями» з Берна?
— Звісно, ротація буде. Як я вже казав, у нас є основна група із 16 футболістів, які отримуватимуть ігрову практику. А хто саме вийде на поле в суботу, ми вирішимо вже у день поєдинку.

Фото upl.ua.