Сьогодні в Україні з 12 мільйонів пенсіонерів дві третини отримують мінімальну пенсію в 1 312 грн. (середня пенсія становить 1 828 грн.) Реформа пенсійної системи необхідна. Але якою вона має бути?

«Пенсійна система України є складовою частиною економіки країни, і для її реформування повинні бути економічна стабільність, здоровий підприємницький клімат, розумна система оподаткування, гідна оплата праці з виведенням зарплат з тіні і зважена тарифна політика. В іншому випадку реформа є безглуздою», — заявила народний депутат від Опозиційного блоку Наталія Королевська.


«Пенсійна реформа» Кабміну, що проводиться заради виконання умов МВФ, а не на благо громадян України, передбачає, на переконання народної обраниці, зворотне: фактичне зменшення загального розміру пенсій.


«Ухвалення пенсійної реформи Кабміну миттєво погіршить життя мільйонів українців як пенсіонерів, так і тих, хто тільки буде виходити на пенсію, переконана народний депутат. Крім того, за словами Наталії Королевської, прийняття такої пенсійної реформи в існуючих економічних умовах, в редакції, яка утискає права громадян, неприпустимо.