Днями заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд (на знімку) зустрілася з підприємцями столичного ринку «Лісовий» у Києві, на територію якого в ніч на 25 липня увірвалися більше сотні невідомих осіб та вчинили погром. Паралельно з цим відбувався демонтаж МАФів із залученням техніки. На місці подій були присутні представники правоохоронних органів.

Заступник глави парламенту та голова Київської партійної організації «Об’єднання «Самопоміч» зазначила, що події на столичному ринку мають спільні риси з ганебними явищами, що відбувалися в Полтаві та на Кіровоградщині.
«Закон в даному випадку — на боці підприємців. Люди — у відчаї, вони чекають на черговий напад. Вони просять про допомогу і кажуть, що не вірять ані цій владі, ані тому, що вона їх захистить. Звертаюся до представників правоохоронних органів: безпека цих людей — на вашому сумлінні», — зазначила Оксана Сироїд.
Нагадаємо, в ніч на 25 липня невідомі напали на ринок «Лісовий». За допомогою бульдозерів руйнували кіоски, а товари з розгромлених торгових точок забирали із собою.
У прес-службі Київської міської державної адміністрації заявили, що Деснянський районний відділ державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції Києва причетний до демонтажу частини торговельних рядів ринку «Лісовий». За попередньою інформацією, знесення кіосків відбулося відповідно до виконавчого провадження рішення Деснянського районного суду. Жодний підрозділ КМДА не брав у цьому участі.
До Деснянського районного відділу державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції Києва кореспонденту «Голосу України» додзвонитися не вдалося.
У відділі комунікації Національної поліції Києва повідомили, що сторона, яка здійснювала демонтажні роботи на ринку «Лісовий», не надала для цього жодного дозвільного документа. Тому за фактом вчинення самовільних робіт відкрито кримінальне провадження за ст. 356 (самоправство) та ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває. Вживаються заходи щодо накладання арешту на вилучену техніку. Після припинення несанкціонованих дій групи громадян за різні правопорушення затримано шість осіб та вилучено чотири одиниці важкої будівельної техніки. Небезпечні пристрої та заборонені предмети ніким із учасників події не використовувались. А відтак ніхто не постраждав і по медичну допомогу не звертався.

Вл. інф.
Фото прес-служби «Об’єднання «Самопоміч».