Дорогі українці!


Щиро вітаю вас із Днем Хрещення Руси-України!


988 року Великий Київський князь Володимир зробив державницький вибір — закріпив на українських землях християнство. Хрещення Руси — це не лише релігійний акт вибору віросповідання, а й важливий політичний крок в історії України.


Християнська традиція стала основою українського державотворення, а Русь-Україна — частиною спільної європейської християнської цивілізації.


День Хрещення Руси-України — це привід ще раз замислитися про нашу духовну єдність. Українська Помісна Православна Церква з духовним центром у Києві стане запорукою не лише духовної єдності України, а й національної безпеки держави.


Путінська Росія веде не лише збройну агресію проти України, вона веде гібридну війну. Частиною такої війни є спроба закреслити та узурпувати українську минувшину.


Московія ще з часів кривавого царя Петра І намагається привласнити українську історію. Привласнити славу середньовічної могутньої Руської держави, Князя Володимира Великого, історію Хрещення Руси-України.
Через таке привласнення історії Росія завжди намагалася легітимізувати своє право на окупацію українських земель.


Не дамо агресору вкрасти нашу історію, нашу славу і окупувати наші землі!


Дорогі співвітчизники! Нехай Господь оберігає Україну та Український народ! З нами правда! З нами Бог! Перемога буде за нами!


Зі святом Хрещення Руси-України!


Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.