На Луганщину прибула делегація з Житомирської області для ознайомлення з кращими проектами місцевого розвитку східного регіону. Ця поїздка відбувається у рамках навчального візиту «Огляд кращих практик співпраці влади, бізнесу та організацій громадянського суспільства у реалізації проектів розвитку громадами Сходу України». До складу делегації увійшли голови об’єднаних територіальних громад, їх заступники, начальники фінуправлінь, представники культури, освіти, громадських організацій.


Програма перебування на Луганщині досить насичена. Насамперед, гості побувають у Новоайдарському районі та в місті Кремінній, де обговорять нагальні питання з керівництвом та громадськістю районів, ознайомляться з культурною спадщиною та центрами соціальної активності. Зокрема, гостей зацікавив механізм підтримки облдержадміністрацією малого та середнього бізнесу, критерії оцінки цих суб’єктів та ін. Крім того, вони зустрінуться з представниками працюючих в області міжнародних організацій, викладачами та студентами місцевих вишів. Незважаючи на драматичні події останніх років, Луганщина відбудовує економічний та аграрний сектори, залучає інвестиції для розвитку територій.


У свою чергу, посланці Житомирщини представлять результати своїх проектів, спрямованих на місцевий розвиток, ознайомлять з технологіями залучення ресурсів та реалізації цих проектів, прикладами успішної співпраці організацій громадянського суспільства, бізнесу та влади у таких проектах.


Обмін відбувається у рамках Програми розвитку ООН на Сході України «Соціальна єдність та примирення, безпека суспільства».

Луганська область.