Футбол. Ліга Європи. 3-й відбірний раунд. 27 липня.
«Олімпік» (Україна, Донецьк) — ПАОК (Греція, Салоніки). 1:1. Голи: Біленький, 49, Енріке, 59.
«Олімпік»: Махарадзе, Лук’янчук, Кравченко, Шабанов, Немчанінов, Богданов, Цимбалюк, Шестаков, Хомутов (Михальов, 69), Моха (Мігунов, 64), Біленький (Сондей, 78). Тренер — Роман Санжар.
ПАОК: Рей, Матос, Варела, Креспо, Леовац, Шахов (Бісесвар, 55), Каньяс, Цимірот, Кампуш (Енріке, 55), Прийович, Мак (Пелкас, 81). Тренер — Александар Станоєвич.
Рефері — Ален Б’єрі (Швейцарія).
Київ. «Динамо» імені Валерія Лобановського. 2 632 глядачі. 23 градуси.
Негода (блискавки, грім, злива) не на жарт розгулялася в окремих районах Києва за годину перед матчем, а от на динамівський стадіон упав лише дрібненький дощик. Однак і він, либонь, налякав уболівальників. Тому на трибунах глядачів було не так багато.
Зрештою, хмари зовсім розсіялися, а над ареною засвітило сонечко. Чудовий газон і оновлений динамівський стадіон налаштовували команди на якісний футбол.
Цікаво, що в стартовому складі гостей значилися колишні гравці «Дніпра» — бразильський оборонець Лео Матос і півоборонець збірної України Євген Шахов.
Свій дебютний матч у єврокубках «олімпійці» почали досить упевнено. І в першому таймі вони ні в чому не поступалися досвідченішому суперникові. А одразу після перерви донеччани відкрили рахунок. Богданов вправно виконав навіс на ближню стійку, де на випередження ефектно зіграв Біленький. Він ударом головою вразив ворота гостей! Після цього українці могли збільшити рахунок. Але Шестакову і Богданову не пощастило здійснити задумане.
Десять хвилин тривала ця перевага. Але її порушив свіжий Енріке, котрий вдало вийшов на заміну. Він обіграв кількох гравців господарів і з близької відстані під досить гострим кутом влучно пробив.
Більше нікому не вдалося забити. На перший погляд, результат комфортніший для ПАОК, котрий за тиждень прийматиме «Олімпік» удома. Але опускати рук нашим футболістам не варто. Свій дебютний матч вони провели на гарному рівні і не програли. А шанс досягти позитивного підсумкового результату залишається завжди. Сподіватимемося на щасливу вдачу «Олімпіка» і вболіватимемо за нього.