Про проблеми відновлення українського мовлення у «сірій зоні» та на непідконтрольній уряду території області йшлося на зустрічі представників наглядової ради ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» із керівництвом Луганської області та представниками ЗМІ. 
 
Заступник голови Луганської ОДА з питань безпеки та громадського порядку Юрій Клименко, голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, заступник голови Луганської ОДА Сергій Філь та народний депутат України Юрій Павленко (зліва направо) під час прес-конференції делегації членів наглядової ради та правління ПАТ «НСТУ» у Сєверодонецьку Луганської області.
 
Фото Станіслава МИХАЙЛОВА (Укрінформ).
 
Особливу увагу було приділено розвитку суспільного мовлення на Луганщині та взаємодії ЗМІ з органами влади. «Одне із пріоритетних завдань обласної влади — чинити опір російській пропаганді, — підкреслив заступник голови Луганської ОДА-ВЦА Юрій Клименко. — Ми робимо все можливе, щоб українське радіо та телебачення транслювалися по всій території області». Зокрема, закінчується будівництво 134-метрової телевежі в Новоайдарському районі, сигнал якої не тільки покриє мовленням всю підконтрольну українській владі територію, а й доходитиме до Луганська, Алчевська і майже до Краснодона. Крім цього, мешканці населених пунктів Станично-Луганського, Новоайдарського та Попаснянського районів, розташованих поблизу лінії розмежування, відтепер матимуть змогу слухати українське радіо. Для цього були закуплені комплекти для трансляції радіосигналу, до яких входять супутникова тарілка, ретранслятор та гучномовець. А віднедавна всі мешканці області, насамперед «нульовки», та громадяни, що перетинають КПВВ «Станиця Луганська», безплатно отримують обласну газету «Луганщина. ua».
Голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Верховної Ради України Вікторія Сюмар, у свою чергу, відзначила важливість спільних дій між облдержадміністрацією та редакцією телекомпанії «ЛОТ». «Приємно, що влада та «лотівці» стали справжніми інформаційними партнерами, котрі роблять все можливе, щоб в області діяло та поширювалося телевізійне мовлення», — наголосила вона. Юрій Клименко порушив низку нагальних проблемних для медіа-сфери Луганщини питань. Зокрема, відсутність у регіоні сучасної друкарні, незначну кількість місцевих телеканалів та неефективне фінансування області саме на заходи з протидії інформаційній агресії проти України. Вікторія Сюмар запевнила, що українська влада готова стимулювати розвиток мовлення на Луганщині, надавати фінансування на проекти, які дозволять створити українське інформаційне середовище.
 
Луганська область.