На розвиток об’єднаних територіальних громад Кіровоградської області цьогоріч із державного бюджету виділять 19,1 млн. грн. Бобринецька ОТГ отримає 1,9 млн. грн., Великоандрусівська — 6 млн. грн., Маловисківська — 3,1 млн. грн., Новоукраїнська — 3,8 млн. грн., Соколівська — 4,1 млн. грн.

Підготовлено для Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства орієнтовний перелік потреб діючих та створених у майбутньому об’єднаних громад і для фінансування в 2018 році.
За словами начальника управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури Кірово-градської ОДА Вікторії Кулікової, ще в 2017 році на реалізацію восьми регіональних інвестиційних проектів з Державного фонду регіонального розвитку передбачено 64 млн. грн. Кошти розподілять між чотирма освітянськими проектами, по одному — в галузях охорони здоров’я, культури, транспорту та спорту. Впроваджуватимуть їх у Кропивницькому, Олександрії, Світловодську, Голованівському, Новоукраїнському, Олександрійському та Устинівському районах.
Також відібрано 67 проектів для реалізації в 2018 році на загальну суму 245 млн. грн. Майже 40 млн. грн. отримає Кіровоградщина і у вигляді державної субвенції на соціально-економічний розвиток територій.

Кіровоградська область.