Інформаційний центр міжнародного проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», де за участю європейських партнерів і громадськості розроблятимуть Концепцію розвитку Вінниці до 2030 року, врочисто відкрито у місті над Південним Бугом.


— Ми відповідальні за те, як розвиватиметься наше місто в майбутньому, — зазначив заступник міського голови Вінниці Владислав Скальський. — Чітко сформулювали своє бажання — стати європейським містом. Втіленню цього бажання сприятиме, зокрема, інформаційний центр. Відкриття його офісу було б неможливим без наших партнерів — компанії уряду Німеччини GІZ та Швейцарського бюро співробітництва, з якими Вінниця співпрацює понад десять років. Вони допомагатимуть владі та громаді у створенні важливого документа.


Приміщення для офісу надано владою, як це передбачено протоколом про співпрацю між міською радою та німецькою урядовою компанією GІZ. Облаштовано робочі місця та конференц-зала на 40 осіб. Працівники розроблятимуть головний документ розвитку міста. Робити це мають намір спільно з європейськими партнерами та залученням громадськості. «Новий офіс — це майданчик для діалогу з громадськістю, — зазначив керівник проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» Матіас Брандт. — Дуже важливо, щоб у громадян було місце, де б вони могли обмінюватись ідеями та думками з приводу розвитку міста. Двері цього центру завжди відкриті. У вересні-жовтні тут відбудеться низка різноманітних заходів у рамках нашого проекту, до участі в яких запрошуємо громадськість. Хочеться, аби завжди було багато гостей, які б приходили з цікавими ідеями».


— Концепція інтегрованого розвитку Вінниці, над якою працюватимемо, стане дороговказом на наступні десятиліття, — каже заступник директора Швейцарського бюро співробітництва в Україні Ніколя Гігас. — Сподіваємось, наш спільний проект допоможе владі вашого міста ухвалювати якісні рішення та розвивати обласний центр в інтересах кожного його мешканця.

Вінниця.