«Просто вийдіть і подихайте. Бо поки що, вранці, в Україні +21 — +26 градусів, і сьогодні ще погода буде до нас милосердною, а вже з вівторка в Україну заходить сильна спека і надовго». Такий прогноз учора на своїй сторінці у Фейсбуці розмістила синоптик Наталія Діденко.

Тож за її словами у найближчий тиждень і навіть далі — у нас сонячно, сухо і спекотно. В усіх областях із вівторка очікується вдень +30 — +35 градусів. Далі спека посилиться і стане ще лютішою. Нічна температура трохи рятуватиме: спочатку +17 — +22, упродовж тижня +20 — +26 градусів.
У Києві серпень також розпочнеться спекою, у столиці завтра +30 — +33, без опадів, сухо та сонячно. І так — протягом семи днів.
Тому підготуйтеся до цього гарячого африканського тижня. Зокрема, якщо немає можливості придбати зволожувач повітря, можна в помешканнях розставити ємності з водою. Слід подбати про себе й «сердечникам» та людям похилого віку і тим, у кого проблеми з тиском та дихальними шляхами. Голови варто захистити від прямих сонячних променів, а також ретельно стежити за харчуванням. І звісно ж, без потреби не перебувати на сонці, а в транспорт беріть віяла. В одязі — жодних поліестерів, лише батист, льон, шовк і бавовна.

Вл. інф.