Веслування. Пітешті (Румунія). Чемпіонат світу серед юніорів і молоді з веслування на байдарках і каное. Український байдарочник Олег Кухарик завоював золоту медаль на дистанції 500 м, подолавши її за 1.37,736. Спортсмен із Южного на півкорпуса випередив бельгійця Артура Петерса, третім став аргентинець Августин Верніче.


Плавання. Будапешт (Угорщина). 20-річний плавець із Рівного Михайло Романчук уперше в кар’єрі виграв срібну медаль чемпіонату світу. Українець подолав 1500 м вільним стилем за 14.37,14, випередивши найближчого переслідувача Мака Гортона з Австралії майже на 10 секунд. Першим фінішував олімпійський чемпіон Ріо-2016 Грегоріо Пальтріньері з Італії (14.35,85). Михайлові забракло 01,29 секунди для завоювання «золота».


Кульова стрільба. Баку (Азербайджан). Чемпіонат Європи. У стрільбі з малокаліберного стандартного пістолета з 25 метрів львів’янин Павло Коростильов та чоловіча збірна України (Павло Коростильов, Олег Омельчук, Віктор Банькін) здобули золоті нагороди.


У Коростильова тепер три «золота». Ще одну вищу відзнаку він виборов у стрільбі з малокаліберного пістолета з 50 метрів.


Велоспорт. Дарфо-Боаріо-Терме (Італія). Чемпіонат Європи з маунтинбайку в олімпійській дисципліні крос-кантрі. Золоту медаль виграла 24-річна спортсменка з Луцька Яна Беломоїна.