Хокей. Донецький клуб «Донбас» вийшов із літньої відпустки і почав готуватися на базі арени «Альтаїр» у Дружківці (Донецька область). У перший день серпня команда зібралася в рідних стінах.


Відомо, що клуб, який очолює Сергій Вітер, планує проводити тренування «на землі» і на льоду. Раніше два сезони поспіль «Донбас» тренувався в місті Святогірську (70 км від Дружківки).


Перший офіційний матч чемпіонату Української хокейної ліги-2017/2018 «Донбас» проведе 8 вересня. На своєму льоду донеччани — володарі золотих медалей попереднього турніру — прийматимуть свого головного конкурента ХК «Кременчук» — срібного призера. До речі, цей колектив віднедавна очолив Олександр Савицький, котрий відтепер поєднуватиме роботу в клубі і національній збірній.


До речі, вже чотири команди підтвердили участь у черговому чемпіонаті УХЛ: «Донбас», «Кременчук», «Білий Барс» (Біла Церква), ХК «Дніпро», який очолив авторитетний фахівець Сергій Лубнін. Очікується, що до цього квартету приєднаються ще принаймні два колективи, зокрема «Броварські Вовки». А за сприятливих обставин це коло може розширитись. Гадаємо, українські прихильники хокею не будуть проти такого збільшення.