Футбол. Ліга чемпіонів. Третій відбірний раунд. Матчі у відповідь. 2 серпня.
«Аякс» (Нідерланди) — «Ніцца» (Франція). 2:2 (перший матч — 1:1). ЦСКА (РФ) — АЕК (Греція). 1:0 (2:0). «Істанбул ББ» (Туреччина) — «Брюгге» (Бельгія). 2:0 (3:3). «Вікторія» (Чехія) — «Стяуа» (Румунія). 1:4 (2:2). «Олімпіакос» (Греція) — «Партизан» (Сербія). 2:2 (3:1). БАТЕ (Білорусь) — «Славія» (Чехія). 2:1 (0:1). «Легія» (Польща) — «Астана» (Казахстан). 1:0 (1:3). «Габнарфьордюр» (Ісландія) — «Марибор» (Словенія). 0:1 (0:1). «Копенгаген» (Данія) — «Вардар» (Македонія). 4:1 (0:1). «Русенборг» (Норвегія) — «Селтік» (Шотландія). 0:1 (0:0). «Лудогорець» (Болгарія) — «Хапоель» (Ізраїль, Беер-Шева). 3:1 (0:2). АПОЕЛ (Кіпр) — «Віторул» (Румунія). 4:0 (0:1). «Рієка» (Хорватія) — «Зальцбург» (Австрія). 0:0 (1:1). «Шериф» (Молдова) — «Карабах» (Азербайджан). 1:2 (0:0).

***

«Янг Бойз» (Швейцарія, Берн) — «Динамо» (Україна, Київ). 2:0. Голи: Оаро, 13 (п), Лотомба, 90. Перший матч — 1:3.
«Янг Бойз»: Вольфлі, Мбабу, Нугу, фон Берген, Беніто, Фасснагт (Селеймані, 73), Соу (Лотомба, 85), Саного, Раві, Оаро, Ассале (Нсаме, 73). Тренер — Адольф Гюттер.
«Динамо»: Коваль, Морозюк, Хачеріді, Віда, Кадар, Сидорчук, Шепелєв (Корзун, 70), Ярмоленко, Гармаш (Буяльський, 84), Гонсалес (Кравець, 90+2 ), Мбокані. Тренер — Олександр Хацкевич.
Рефері — Павел Гіль (Польща).
Берн. «Стад де Суїсс».
Київське «Динамо» неабияк засмутило, програвши за підсумком протистояння команді, яка, щоб там не казали, поступається за класом нашому клубу. Але змогла відмінно налаштуватися психологічно і діяла завзято.
Дуже злі й агресивні господарі нав’язали нашій команді свою гру. Вони набагато краще контролювали м’яч на штучному газоні «Стад де Суїсс», ніж незвичні до такого покриття динамівці. «Бойз» не гребували і жорсткою, а часом і відверто грубою грою у відборі. Польський рефері Гіль дозволяв господарям багато, і бернські «бджоли» нахабно випробовували на міцність ліберальність судді.
Не інакше як нервами можна пояснити помилку Морозюка, який, потрапивши під несподівано зухвалий пресинг, втратив м’яч у власному карному майданчику, а потім і сфолив. Підстави для пенальті в цьому епізоді були, хоча повтор показав, що Ассале перебував в офсайді за кілька секунд до порушення правил київським оборонцем. Утім, Оаро виконав пенальті безпомилково, відкривши рахунок у матчі.
У другому таймі футболісти «Янг Бойз» не послабили своєї хватки і дедалі агресивніше насідали на ворота «Динамо». Коваль відбивався як міг, записавши на свій рахунок кілька найважливіших сейвів, у тому числі він відреагував на шикарний удар через себе у виконанні Раві. І раптом, на останній хвилині основного часу, Коваль перетворився з рятівника на антигероя. Він припустився прикрої технічної помилки і відбив м’яч у власні ворота після навісу з кутового і удару головою.
Однак, як то кажуть, карати воротаря не піднімається рука. Тим більше що всіх цих нервів можна було б уникнути раніше, коли капітан і лідер «Динамо» Ярмоленко виходив один на один і мав стовідсотковий момент. Однак гра у півоборонця відверто не йшла, і він втратив свій шанс, а разом із ним і можливість уникнути болючої, але цілком закономірної розв’язки.
Загальний рахунок став 3:3, а враховуючи гол, забитий «Янг Бойз» у Києві, саме ця команда в підсумку стала переможцем протистояння. А «Динамо», на жаль, зійшло з дистанції. Тепер кияни спробують щастя в плей-оф Ліги Європи.

Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.