Футбол. Ліга Європи. Третій відбірний раунд. Матчі у відповідь. 3 серпня.


«Олександрія» (Україна) — «Астра» (Румунія, Джурджу). 1:0. Гол: Запорожан, 43 (п). Перший матч — 0:0.


«Олександрія»: Паньків, Чеботаєв, Гітченко, Бондаренко, Бацула, Банада, Запорожан, Грицук (Каленчук, 78), Старенький (Пономар, 57), Сітало (Куліш, 68), Цуріков. Тренер — Володимир Шаран.


«Астра»: Ілієв, Стан, Дандя, Польчак, Белу-Іордаке, Мрзляк (Чіпірліу, 84), Поляк (Мойзес, 52), Каріока, Нікоаре (Балауре, 65), Ле Таллек, Іоніце. Тренер — Едвард Йорданеску.


Рефері — Олівер Драгта (Австрія).


Олександрія. КСК «Ніка». 6 500 глядачів. 29 градусів.


Цей матч був важким для «Олександрії». Атмосфера на полі була весь час нервова. Суперник діяв жорстко і грубо. Однак рефері в більшості випадків, на жаль, не помічав тих порушень.


Але українська команда виявила стійкість і високі вольові якості. Діяла, як то кажуть, не шкодуючи себе. Вирішальний гол з пенальті, призначений за порушення проти Сергія Старенького, забив Андрій Запорожан.
Либонь, через надмірне хвилювання наша команда не реалізувала кілька гострих моментів у другому таймі. Але дуже важливо, що в обороні олександрійці зіграли напрочуд успішно і самовіддано. Особливо варто відзначити надійну гру Юрія Паньківа. Це був вправний координатор і натхненник захисних дій «Олександрії».


— Якою була ця перемога? Історичною! Її чекала вся Олександрія. Особливо наш президент, Сергій Анатолійович Кузьменко. Керівництво все робило для того, щоб ми здобули цю перемогу, — сказав після зустрічі Володимир Шаран. — Чи задоволений я грою? Повністю тренер ніколи не може бути задоволеним. Плану, який був на зустріч, хлопці дотримувалися. Але тільки давали слабину — відразу було небезпечно. Адже «Астра» — команда технічна і швидка. Варто було забивати другий м’яч — почувалися б упевненіше. Саме спокою трішки забракло нам у завершальній фазі атак. Я дуже вдячний Гітченку. Вчора він сказав, що, напевно, не зможе грати.

У нього була слабкість, він дуже погано почувався. Але розумів: у нас більше немає центральних оборонців. Думати про перспективу цієї команди дуже важко, оскільки в «Олександрії» багато вікових гравців. Але головне, що у нас є колектив. Наша звитяга — для наших уболівальників, для нашого невеликого міста. Вона дуже-дуже важлива...


А ми щиро вітаємо «Олександрію», її тренерів і прихильників із успішним подоланням цього етапу і виходом до плей-оф кваліфікації!