Четверо учасників літніх Дефлімпійських ігор з Херсонщини, котрі у складі національної збірної принесли Україні золоті, срібні та бронзові медалі, отримають разові «нагородні» стипендії від місцевої влади. Для Віталія Дубини, Миколи Просторова, Марини Максименко, Юлії Кисельової вони становитимуть від п’ятнадцяти до шістдесяти тисяч гривень. Тренерам дефлімпійців також призначили стипендії — по сімдесят тисяч гривень. Кошти для підтримки спортсменів відшукали в обласному бюджеті за рахунок фінансових резервів.


Сергій ЯНОВСЬКИЙ.


Херсон.


* * *


Чотири спортсмени Кіровоградщини — Олександр Костик, Сергій Фомін, Ірина Терещенко та Дар’я Тарасенко — захищали честь України в національній збірній на ХХІІІ літніх Дефлімпійських іграх, що відбувалися в м. Самсун (Туреччина) з 18 по 30 липня 2017 року. Загалом кіровоградці вибороли 13 медалей із 99, завойованих 218 атлетами української збірної.


З видатними успіхами спортсменів-земляків привітали голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко та заступник міського голови Кропивницького Олександр Мосін.

Керівники області та міста вручили переможцям та їхнім тренерам сертифікати на отримання грошової винагороди.


Петро МЕЛЬНИК.


Кіровоградська область.