У Дубно, що на Рівненщині, проявилася напрочуд цікава історична аналогія, пов’язана з найсильнішими людьми. Свій початок вона бере з кінця ХVІ століття, коли в Дубенський замок спеціально йшли, аби побачити тутешніх силачів. Особливо Богданка, на прізвисько Сис — улюбленець князя Острозького брав двома руками 10-пудову бочку з вином, підіймав її і заливав собі в рот медовий напій.

 

Автомобіль — не бочка з вином, підкорюється значно важче, але все-таки підкорюється...

Фото надано автором.


Цими днями люд також поспішив до Дубенського замку, щоб побачити найкращих стронгменів України, які зібралися на замковій площі задля виявлення переможця VІ етапу Кубка України. Свою потугу та вміння українським богатирям належало продемонструвати в п’яти силових вправах, найбільш видовищною з яких стала тяга вантажного автомобіля.


Головний рефері змагань, заслужений майстер спорту України, володар титулу «Найсильніша людина світу» (2004 рік) Василь Вірастюк зафіксував ось такий остаточний підсумок цього турніру: за сумою п’яти видів найбільше балів отримав Олег Пилип’як (Львів), другим був Віталій Міхеєв (Київ), а третю сходинку п’єдесталу зайняв чернівчанин Андрій Бурштин.

Млинів Рівненської області.