Бокс. Лос-Анджелес (США). Чемпіон світу за версією WBO у другій напівлегкій вазі Василь Ломаченко (9-1-0, 7 КО) провів захист титулу. Він красиво і переконливо переміг колумбійця Мігеля Марріагу (25-3-0, 21 КО).
Можна з упевненістю стверджувати, що вся Україна недільного ранку біля телеекранів уболівала за свого улюбленця. І радість була, як кажуть, всенародною!

Перші два раунди українець придивлявся до суперника, пробивав по корпусу, намагався розбити блок колумбійця. В середині третьої трихвилинки Ломаченко ударом правою відправив суперника в нокдаун. Потім Василь став у кут рингу і показував супернику, щоб той ішов на нього. Марріага пішов, але чемпіон із легкістю відбився. Під кінець четвертого раунду боксери зіткнулися головами. І у Ломаченка, на жаль, уперше в кар’єрі по ходу бою з’явилося розсічення.
П’ятий і шостий раунди пройшли за повного домінування Василя. Він раз у раз притискав суперника до канатів, розряджаючись серіями ударів, які Марріага не завжди встигав блокувати. Кілька разів Ломаченко жартівливо постукував колумбійця правою рукою по голові, як би показуючи, хто господар у рингу. Наприкінці шостої трихвилинки було видно, що Марріага фізично вже підсів.
Ті спостереження підтвердилися в сьомому раунді, коли колумбієць уже просто не міг гідно протистояти ударам Ломаченка, а під кінець трихвилинки пропустив потужний удар з лівої і вдруге протягом поєдинку впав долі. Щойно арбітр відрахував нокдаун, як одразу пролунав гонг. Після цього в перерві кут Марріаги озвучив «no mass» і відмовився від продовження бою.
Згідно зі статистикою CompuBox, в сьомому раунді Ломаченко доніс до мети 44 удари, натомість Марріага викинув лише 27. Отже, Ломаченко втретє захистив титул і здобув шосту поспіль дострокову звитягу! Одразу після перемоги Василь сказав кілька слів, не виходячи з рингу. До речі, зробив він це пристойною англійською.
«Дякую всім, хто мене підтримував. Був дуже цікавий бій для мене. Я отримав черговий досвід. Ще раз переконався, що мені варто наполегливіше тренувати захист, треба над цим серйозно працювати. Для мене не важливо, з ким боксувати, я хочу змагатися, хочу об’єднати пояси».