У Львові на єдиному в країні критому велотреку навчально-спортивної бази літніх видів Міністерства оборони відбувся зимовий чемпіонат України з велосипедного спорту на треку (чоловіки, жінки, юніори, юніорки, юнаки, дівчата). Спортсмени боролися в гіті, індивідуальних та командних перегонах переслідування, кейріні, скретчі, спринті, перегонах з вибуванням, командному спринті та групових перегонах.

Змагання проводять за підтримки Міністерства молоді та спорту України. У чемпіонаті поза конкурсом взяли участь велосипедисти Білорусі. Головний суддя турніру — Володимир Набойщіков (Львів), національна категорія.

Одним із найцікавіших видів програми чемпіонату стали командні перегони переслідування. У чоловіків явним фаворитом були донеччани. Справжньої боротьби за чемпіонство не вийшло: у фіналі на 4-кілометрівці велосипедисти національної збірної (мсмк: Віталій Попов, Максим Васильєв, Володимир Джус та Ілля Клепіков) прогнозовано перемогли з хорошим як для зими часом — 4.10,082. Тренери збірної сподіваються на підсилення складу та досягнення на чемпіонаті світу результату близько 4.06.

До звання чемпіонки України в олімпійському спринті серед жінок додала «срібло» у командних перегонах переслідування кандидат у майстри спорту Софія Кузнєцова. Нагороди призерам вручав прославлений ветеран велоспорту триразовий чемпіон світу Віктор Климов.

Вдало виступили у командних перегонах переслідування на рідному треку юні львів’яни. У фіналі дівчат на двокілометровій дистанції Діана Галик, Юлія Бірюкова, Софія Прийма разом з вінничанкою Веронікою Червоняк перемогли донецько-харківський квартет.

Фото автора.