Пенсійна реформа стосується не лише нинішніх, а й майбутніх пенсіонерів і буде проведена без підвищення пенсійного віку. Про це Прем’єр-міністр Володимир Гройсман написав у своєму Фейсбуці.


Прем’єр висловив сподівання, що народні депутати підтримають пенсійну реформу, прийняту вже у першому читанні, що дасть можливість вже з 1 жовтня підвищити пенсії дев’яти мільйонам пенсіонерів.


«За пенсійну реформу у першому читанні проголосувало 282 народні депутати, представники більшості депутатських груп і фракцій, а також частина незалежних обранців, — написав Володимир Гройсман. — Я дуже вдячний усім, хто підтримав наш законопроект, тому що тільки спільно ми зможемо відновити справедливість відносно мільйонів наших пенсіонерів. Тоді я пообіцяв допрацювати реформу разом з усіма зацікавленими сторонами. І ми готові до будь-яких конструктивних пропозицій. Але уряд має декілька базових принципів, від яких не відійде за жодних обставин. Реформа буде проведена без підняття пенсійного віку. Вже від жовтня ми піднімемо пенсії для дев’яти мільйонів пенсіонерів і скасуємо нечесний податок для працюючих пенсіонерів. Надалі пенсії перераховуватимуть автоматично».


Водночас прем’єр наголосив, що «пенсії — не гречка», і «уряд не дозволить маніпулювати ними політикам».


«Ми встановимо чесні, абсолютно прозорі й однакові для всіх умови виходу на пенсію, — підкреслив глава уряду. — Ліквідуємо дефіцит Пенсійного фонду, аби забезпечити ресурс для подальшого зростання пенсій. Ми розпочали пенсійну реформу, аби відновити соціальну справедливість для людей похилого віку і дати можливість забезпечити гідну старість нинішній молоді. Ці принципові позиції ми будемо відстоювати, і я сподіваюсь, вони залишаться незмінними».