За сприяння Першого заступника Голови Верховної Ради України Ірини Геращенко, народних депутатів України Ірини Луценко, Марії Іонової та родини підприємця Ігоря Мартиненкова представники 72-ї окремої механізованої Красноградсько-Київської бригади отримали автомобіль MІTSUBІSHІ Pajero. Ключі від авто передали підполковнику, заступнику командира в/ч А2167, 72-ї ОМБр Олександру Самарському.

 

Народний депутат Марія Іонова, заступник командира 72-ї бригади Олександр Самарський, Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, підприємець Ігор Мартиненков.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.

За словами Першого заступника глави парламенту, вона разом з Марією Іоновою та Іриною Луценко неодноразово бували в Авдіївці, в легендарній 72-й бригаді. «Бригада прийняла найстрашніші бої на початку цього року і, на жаль, щомісяця зазнає втрат, захищаючи нашу країну. Дуже важливо, щоб люди в мирному Києві й особливо у будівлі парламенту пам’ятали, що війна триває, і про те, що наш обов’язок — допомагати армії», — наголосила І. Геращенко у коментарі журналістам.


Власне, з Ігорем Мартиненковим І. Геращенко познайомилася під час свого перебування у зоні АТО, коли той був заступником керівника Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля. «Ми разом були в Авдіївці, побачили ключові потреби 72-ї бригади. Хочемо подякувати нашим друзям, які зібрали кошти на придбання автомобіля, який дуже потрібен військовим. Він якраз відповідає характеристикам тих доріг і, сподіваємося, стане у пригоді 72-й бригаді», — додала політик і повідомила, що на початку вересня знову планує відвідати цю бригаду. У неї навіть є ідея нового подарунка. Щоправда, вона не стала її розголошувати.


Підполковник Олександр Самарський, як, напевно, усі військові, не дуже говіркий. Проте розповів журналістам про перше знайомство з І. Геращенко, яке відбулося у 2014 року в селищі Гранітному, що в районі Волновахи.

«На той момент це була найгарячіша точка, де стояла 72-га бригада. Пізніше І. Геращенко неодноразово відвідувала Авдіївку, шахту Бутівка, промзону — найгарячіші точки, за які відповідає наша бригада», — повідомив він.


За його словами, Перший заступник глави парламенту постійно допомагає військовим — привозила оптику, дрони і багато чого іншого. Та й подарований позашляховик стане бійцям у пригоді. Щоправда, як пожартував Олександр Самарський, «він вже не буде таким гарним після поїздок по наших дорогах».