Футбол. Київське «Динамо» перед матчами проти «Зірки» в чемпіонаті УПЛ (сьогодні на НСК «Олімпійський») і португальським клубом «Марітіму» в Лізі Європи (на виїзді) провело відкрите тренування на клубному стадіоні, запросивши на нього вболівальників та журналістів. Побував там і кореспондент «Голосу України».
— Чи можуть такі тренування підвищити рівень відповідальності футболістів? — запитали тренера киян Олександра Хацкевича (на знімку).

— Після трьох-чотирьох наших матчів усе було ніби гаразд, тепер ми поступилися в Берні і не виграли в Полтаві... Повірте, хлопці дуже переживають. Якби не було гри, тоді було б важко, а вона є. Не забили — ну що тут поробиш, відповідальності з себе не знімаємо. Але нехай ті люди, котрі судять, також не знімають із себе відповідальності. І телевізійні канали нехай показують геть усі моменти, які відбуваються на футбольному полі. Не тільки тоді, коли не ставлять пенальті у ворота «Динамо», а й коли відмахується Тайсон, коли Гармаша збивають у карному майданчику...
— П’ятничний поєдинок із «Зіркою» відбудеться з глядачами. Наскільки ця новина полегшує завдання в плані налаштування футболістів на зустріч?
— Ви всі бачили матч із «Чорноморцем», коли ми грали на стадіоні «Динамо» за порожніх трибун. Жодних емоцій не відчуваєш, ніби граєш товариський поєдинок. Але це все ж чемпіонат... Чому весь час тільки київське «Динамо» намагаються покарати? Незабаром дехто вже і на «Олімпійський» має намір переїхати... Як на мене, до всіх команд потрібно ставитися однаково. Я не розумію, звідки таке ставлення до нашої команди.
— Окрім того, що доведеться подолати велику відстань до Мадейри (сім годин льоту), якою інформацією володієте про майбутнього суперника по Лізі Європи?
— Побачив, що це досить цікавий колектив. У його складі окрім португальців є бразильці, які добре вправляються з м’ячем. Видно, що команда навчена, але при цьому індивідуальний клас наших футболістів усе-таки вищий.
— У заявці на попередній матч не було Мбокані. Як він почувається тепер?
— Працює в загальній групі. Дьємерсі повністю здоровий і готується до найближчого поєдинку.
— Чи є інші кадрові проблеми?
— Маємо 20 боєздатних виконавців, усі живі-здорові.
— Бачимо, що серед них є півоборонець молодіжної команди Микола Шапаренко?
— І Шапаренко, і оборонець Віталій Миколенко вже не перший день тренуються разом із нами. Хлопці досить упевнено почуваються серед футболістів першої команди.
— Усі очікували побачити сьогодні на тренуванні хорвата Йосипа Піварича...
— Він приєднається до нас у суботу, а з неділі готуватиметься до першого матчу проти «Марітіму».
— Як оцінюєте його форму, враховуючи, що Піварич не мав ігрової практики певний час?
— Його форму я зможу оцінити лише тоді, коли він працюватиме разом із нами. А його хороший стан засвідчили результати медичних тестів. Найголовніше, що не виявлено жодних проблем, які завадили б йому підписати контракт із нашим клубом...

Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.
Фото «Голосу України».