Народні депутати від фракції «Блок Петра Порошенка» Андрій Вадатурський, Ірина Суслова та Сергій Рудик під час візиту до Миколаївської області в облдержадміністрації обговорили питання безпеки і оборони. 

 

Андрій Вадатурський, Ірина Суслова, Сергій Рудик.

Фото з сайту http://solydarnіst. org


Також вони відвідали основні прикордонні та військові об’єкти — станцію регулювання руху суден «Очаків», Очаківський воєнний порт та штучний блок-форт Первомайський. «Враження суперечливі. З одного боку, захоплення неймовірним потенціалом Військово-Морських Сил нашої держави, з другого — сумно, що цей потенціал не розвивається, і від нього залишились лише пам’ять про минулу славу та руїни. Подумати тільки, острів Первомайський з його потужними укріпленнями та казематами, збудованими ще в 1880 році, вистояв як оборонна фортеця під час воєн, був місцем підготовки тисяч професійних військових — уже зараз нікому не потрібен і ніхто не знає що з ним робити», — написав Андрій Вадатурський на своїй сторінці у Фейсбуці.


Він зазначив, що після відвідин прикордонних об’єктів у парламентаріїв з’явилось чітке розуміння, які законодавчі акти насамперед необхідно приймати для розвитку та зміцнення оборонного потенціалу України.


«Дякую колегам за їх ініціативу допомагати військовим, зокрема прикордонникам, переселенцям на законодавчому рівні, а також фінансово», — сказав Андрій Вадатурський.