Твердження Прем’єр-міністра, що в рамках пенсійної реформи не підніматимуть пенсійний вік, не відповідає дійсності. У цьому впевнена народний депутат від фракції «Опозиційний блок» Наталія Королевська.

 

За її словами, у пенсійну реформу Кабміну закладено два привабливі моменти — підвищення пенсій і скасування 15-відсоткового податку для працюючих пенсіонерів. Очевидний недолік змін — підвищення страхового стажу, що фактично і є прихованим підвищенням віку виходу на пенсію. А зниження пенсійного коефіцієнта з 1,35 до 1 може виявитися ударом для майбутніх пенсіонерів, які нині далекі від думки про вихід на заслужений відпочинок.

«Це виявиться, лише коли нові пенсіонери отримають першу «осучаснену» пенсію, тобто коли «пенсійна реформа» вже буде проголосована. Саме на цю маніпуляцію розраховує Кабмін», — цитує слова політика прес-служба Опозиційного блоку.


«Авторам пенсійної «афери» варто припинити розповідати казки про молочні ріки і кисільні береги і почати говорити правду про суть цієї, далекої від інтересів людей, реформи. Зі свого боку, ми наполягаємо на збільшенні пенсій до 3000 гривень уже цього літа. Крім того, ми запропонували альтернативну концепцію модернізації пенсійної системи, що передбачає введення мораторію на підвищення пенсійного віку і страхового стажу, а також містить низку чітких і послідовних дій, які стабілізують пенсійну систему. Зроблять Пенсійний фонд бездефіцитним, а людям дадуть можливість отримувати гідну пенсію, яку вони заслужили», — заявила Наталія Королевська.