Більшість жителів Запоріжжя купують квартири на первинному ринку нерухомості не для продажу чи вкладення капіталу, а для житла. Про це «Голосу України» розповів народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Петро Сабашук, який до обрання депутатом очолював основне підприємство-забудовник міста «Запорізький домобудівний комбінат».

На знімку: Петро Сабашук розповів про ситуацію на первинному ринку житла в Запоріжжі.

— Кількість людей, які купують квартири, відображає зростання чи спад економіки, тобто будівництво відразу показує, що як тільки падає показник купівлі квартир, значить економіці погано. Чесно кажучи, запорізькі будівельники не встигають задовольняти попит. До моменту, коли новий будинок здається в експлуатацію, він уже проданий. Іноді рік-два запорожці чекають у черзі, — поділився народний депутат.
Купити квартиру в новобудові звичайній людині практично нереально, тому Верховна Рада зараз розглядає питання про фінансування фонду будівництва для людей, щоб кожна людина мала доступ до житла, купуючи його вперше.
— Незалежно від фінансового стану або майна, вперше людина повинна мати можливість купити квартиру через фонд будівництва, одержавши пільговий кредит. Робота ведеться й, можливо, до нового року це стане реальністю, — спрогнозував Петро Сабашук.

Ольга КОШКАЛДА.
Фото автора.

Запорізька область.