Запорізький міський футбольний клуб «Металург» зіграв свій перший офіційний домашній матч у Чемпіонаті України серед аматорських команд. Запоріжці здобули перемогу, обігравши з рахунком 1:0 футбольний клуб «Первомайськ» із Миколаївської області. Єдиний гол за 10 хвилин до закінчення зустрічі забив Ілля Корнєв. На матч прийшли понад шість тисяч глядачів, що дуже гарний показник для обласного центру.

Сотні запорізьких хлопчиків продовжують вчитися футболу завдяки підтримці міської влади — депутатів міськради і міського голови Володимира Буряка (праворуч).

Фото Володимира ШЕРЕМЕТА.

Нагадаємо, в 2015 році через фінансові проблеми припинив існування запорізький «Металург», і в місті не залишилося жодної професійної команди. З ініціативи очільника Запоріжжя Володимира Буряка було створено муніципальний футбольний клуб «Металург», який у своїх перших двох матчах здобув уже чотири очки. Головне питання полягало не так у створенні клубу, як у його стабільному фінансуванні, яке на себе взяв міський бюджет.
На межі зникнення опинився й дитячий футбол у Запоріжжі. Міська влада не залишила й це питання невирішеним — було створено міську футбольну школу «Металург Запоріжжя», фінансовану з міського бюджету. Хлопці продовжують займатися улюбленим видом спорту, і вже цього року команда ДЮСШ «Металург» U-16 завоювала друге місце в змаганнях Дитячо-юнацької футбольної ліги, фінал яких відбувався у Запоріжжі.

Ольга КОШКАЛДА.

Запоріжжя.