У змінах до законопроектів про соціальний захист учасників АТО буде передбачено першочергове забезпечення військових житлом та земельними ділянками. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив народний депутат від фракції Блоку Петра Порошенка Сергій Рудик (на знімку).

 


«Кому Медовий Спас, а кому — законопроекти про внесення змін до законів «Про державний кордон України» та щодо гарантій соціального захисту учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них, в частині забезпечення житловою площею та першочергового відведення земельних ділянок. І це тільки початок... До нас доєднаються й інші учасники поїздки прикордонними з Російською Федерацією областями України зі своїми помічниками. Будемо зводити побачене і почуте докупи», — відзначив С. Рудик.


Пізніше народні депутати—учасники поїздки вздовж кордону України додали, що за результатами поїздки, яку ініціював Сергій Рудик, у Києві напрацювали щонайменше сім концептуальних рішень — законодавчого закріплення, як надалі облаштовувати кордон, сприяти ветеранам АТО, спростити процедури переселенцям, посилити інформаційну присутність у регіоні.


Відповідний пакет законопроектів буде готовий уже у вересні, йдеться у повідомленні.