У виконанні Мінських угод потрібно переходити на уточнення нашої позиції щодо відновлення всієї територіальної цілісності України. Про це заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України від фракції партії «Блок Петра Порошенка» Рефат Чубаров (на знімку).

 


Він зазначив, що всі питання, пов’язані з нападом Росії на Україну, мають розглядатися в єдиній формулі.


«Ми маємо бути більш наполегливими... Я думаю, що настав час, я про це нещодавно казав Президенту України, коли потрібно переходити на уточнення нашої позиції, і ця позиція має бути дуже зрозуміла для наших партнерів — відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів, включаючи Автономну республіку Крим і Севастополь. Тобто ми розглядаємо всі питання, пов’язані з нападом Росії на Україну, в єдиній формулі і кажемо, що Мінські угоди відіграли вже свою роль настільки, наскільки вони її відіграли, і всі інші очікування і твердження — то вже є самообман», — зауважив Чубаров.


Він також додав, що навколо Мінських угод найбільше гри йде з боку Німеччини та німецьких політиків, повідомляє прес-служба Блоку Петра Порошенка.


«І саме німецькі політики і німецький бізнес в останні два-три місяці завдали серйозних ударів по українській позиції. І тому, як на мене, настав такий час, коли ми ставимо вже більш чіткі формулювання і кажемо, що цього не може бути», — додав Чубаров.