Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко закликала колег по парламенту надати адресну допомогу родинам українців, які незаконно утримуються в Російській Федерації.

«Хочу подякувати братам Кузьміним, Геннадію Афанасьєву, Володимиру Жемчугову за ініціативу аукціону на користь родин політв’язнів Кремля. Так дивно, але колишні бранці роблять для підтримки родин заручників набагато більше, аніж крикуни і політикани — балаболи, які, насправді, жодній родині конкретно ніколи і нічим не допомогли», — повідомила політик на своїй сторінці у Фейсбуці.
Ірина Геращенко передала на аукціон лот та грошовий внесок. «В останні кілька днів також вдалося сприяти одній родині заручників зі вступом дитини до омріяного вишу (принагідно дякую всім причетним, хто в рамках законодавства допоміг родині, чий батько незаконно утримується в тюрмі, і яка просто не потягнула б сьогодні контракт нa навчання). Разом із колегами-депутатами, які постійно, без редутів і блокад, а конкретними справами допомагають родинам заручників, ми зібрали певну фінансову допомогу для кількох родин», — зазначила політик.
Ірина Геращенко повідомила, що допомагає зібрати в школу щонайменше трьох школярів із родин заручників і політв’язнів. «Психологічна, моральна, соціальна допомога родинам заручників — це те, що ми можемо зробити, поки українці і кримські татари незаконно утримуються в тюрмі. 
Краще допомогти предметно, аніж безкінечно горланити про «зраду» і водночас самому нічого не робити», — заявила Ірина Геращенко.

Фото зі сторінки Ірини Геращенко у Фейсбуці.