Протягом першого року своєї діяльності робота Національного агентства з питань запобігання корупції була неефективною, оскільки ця структура «проїла» більше коштів, ніж повернула державі. Таку точку зору висловив народний депутат з фракції «Народний фронт» Ігор Лапін, інформує прес-служба партії.

«Перший рік роботи Національного агентства з питань запобігання корупції запам’ятався двома гучними скандалами», — зазначив депутат. Один скандал, за його словами, стосується не лише запуску діяльності структури, а й прийняття програми, яка могла б в автоматичному режимі аналізувати податкові декларації. «Якщо робити це в ручному режимі, ефективність є набагато нижчою», — наголосив обранець.
«Другий момент — кількість грошей, які «проїли», і результати роботи — вони незбалансовані, — додав Ігор Лапін. — Я не бачу поки що тотальної ефективності роботи НАЗК. Скажімо так — очікування були набагато більшими, ніж результат. Маю надію, що все ж таки цю ситуацію буде виправлено, в тому числі — за рахунок програмного забезпечення, яке працюватиме коректно».
«Верховна Рада зробила головне — запровадила все це на законодавчому рівні, і наше завдання сьогодні — стимулювати й контролювати цю роботу, щоб не було бездіяльності», — підсумував Ігор Лапін.