У рамках реалізації п’яти ключових реформ уряд розпочинає пілотні проекти загальнодержавної програми «Нова українська школа» і залишає в числі пріоритетів інвестування в освіту та подальше збільшення зарплат українських вчителів. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час спеціальної селекторної наради в Дніпрі з питань підготовки до нового навчального року, повідомляє прес-служба уряду.
«Освіта для нас є пріоритетом. Людина лише раз у житті може отримати якісну дошкільну й шкільну освіту. І наше завдання — забезпечити доступ до такої освіти, аби наші молоді люди були конкурентними в подальшому житті, — сказав він. — У 2017 році ми також визначили пріоритетом збільшення на 50 відсотків зарплат вчителям. Ми підтримуватимемо цей напрямок, і в бюджеті 2018 року він знайде своє відображення. Маємо повернути в школи вчителів, які через брак коштів свого часу пішли шукати кращої долі».
Прем’єр-міністр нагадав, що в рамках досягнення поставлених цілей уряд сприятиме роботі в декількох напрямках. Зокрема, продовжить створення опорних шкіл, яких в Україні налічується вже понад 380, закуповуватиме шкільні автобуси, забезпечить освітні потреби в гірській та сільській місцевості. Відповідні доручення вже дано профільним міністерствам, у тому числі Мінрегіону та Мінфіну. Окрема увага — забезпеченню умов навчання — від ремонту шкіл до повної комплектації підручниками вже з першого вересня, а також вирішенню питання перевантаження шкіл і зменшення черги в дошкільні навчальні заклади.