Фінансування дорожніх робіт в Україні, визначених одним із пріоритетів роботи влади, має відбуватися з різних джерел, і тому тут доцільно об’єднати ресурси бюджетів різних рівнів — державного і місцевих. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час робочої поїздки в Херсонську область де він перевірив перебіг ремонту дороги Р-57 «Цюрупинськ—Гола Пристань—Скадовськ» (на знімку).

 

 

Глава уряду підкреслив, що тривалий час на Херсонщині дорожні роботи майже не ввелись, а цього року відремонтовано вже понад 27 кілометрів дорожнього полотна, і далі цей показник збільшуватиметься.


«Капітальний ремонт країни, реконструкція доріг тривають. Цього року ми втричі збільшили обсяги виконання робіт, хоча й розуміємо: роботи ще багато, — зауважив В. Гройсман. — Дуже важливо об’єднувати зусилля і місцевих бюджетів — в рамках децентралізації у них сьогодні є кошти для того, щоб інвестувати в нормальні дороги. Підкреслюю: українці мають повне право їздити і користуватися якісними дорогами».


Звісно, на це потрібен час, наголосив прем’єр, але обраний напрям є правильним, і дороги в Україні будуть відновлюватися з кожним роком.


У рамках поїздки глава уряду оглянув також виробничі потужності підприємств регіону — компаній «Дунапак-Таврія» та «Данон Дніпро», а також зустрівся із представниками біз-
несу.


Фото із сайту kmu.gov.ua