Студенти та стипендії — це не те, на чому треба економити кошти державного бюджету. Так народний депутат від «Батьківщини» Іван Крулько (на знімку) прокоментував плани Мінфіну скоротити кількість отримувачів стипендій до 25 відсотків у 2018-му і до 15 відсотків до 2020 року.

 

 

«Це не ті державні кошти, на яких маємо економити. Якщо стипендіальне забезпечення дає змогу дітям із малозабезпечених сімей отримувати якісну освіту через свої знання чи через ЗНО, то ми не маємо права ці копійки відбирати», — цитує слова політика прес-служба партії.


Він також нагадав, що торік Мінфін уже робив спробу знизити стипендіальне забезпечення, але через принципову позицію народних депутатів стипендіальне забезпечення вдалось залишити на необхідному рівні.


За прогнозами парламентарія, цього року знизити кількість отримувачів стипендій та стипендіального фонду так само не дадуть студенти та відповідальні народні обранці.


Розмір стипендії та кількість її отримувачів залежатиме від подальшої реформи вищої освіти, зауважив він, висловивши переконання, що академічним стипендіям треба надавати пріоритет.


«Вважаю, що академічним стипендіям треба надавати пріоритет, бо вони мотивують студентів. Таких молодих людей треба підштовхувати, щоб вони й далі продовжували добре навчатись і за це отримували якусь винагороду від держави, а не думали, як прожити: у батьків попросити грошей чи десь заробити», — резюмував Іван Крулько.