Сьогодні українські клуби — київське «Динамо» та «Олександрія» — проведуть перші матчі раунду плей-оф Ліги Європи.


«Динамівці» ще позавчора вилетіли до міста Фуншал. Воно — на острові Мадейра (автономний регіон Португалії) на відстані 500 кілометрів від Атлантичного узбережжя Північної Африки. Щоб дістатися, як кажуть, світ за очі, киянам довелося здійснити повітряну подорож на відстань 4351 кілометр. Це, здається, найдовший повітряний вояж в історії клубу.


На острів прибули: воротарі — Максим Коваль, Артур Рудько, Георгій Бущан; оборонці — Томаш Кендзьора, Євген Хачеріді, Домагой Віда, Микола Морозюк, Тамаш Кадар, Александар Пантич; півоборонці — Андрій Ярмоленко, Володимир Шепелєв, Віктор Циганков, Микита Корзун, Сергій Сидорчук, Дерліс Гонсалес, Денис Гармаш, Віталій Буяльський, Олег Гусєв; нападники — Артем Бесєдін, Дьємерсі Мбокані, Артем Кравець.
До списку не потрапили новачок Йосип Пиварич, а також Жуніор Мораес, котрий набирає форму після травми.


У Фуншалі команда зупинилася в 5-зірковому готелі Pestana Royal Hotel.


Учора о 19:30 за київським часом відбулася передматчева прес-конференція Олександра Хацкевича. А потім «динамівці» вийшли на поле «Ештадіу ду Марітіму», де провели тренування.


Сьогоднішню зустріч обслуговуватимуть данські арбітри. Рефері — 39-річний Джейкоб Кеглет. Лайнсмени — Генрік Ларсен і Гайне Соренсен. Четвертий арбітр — Йенс Майї. Відзначимо, що раніше Кеглет уже судив матчі за участю українських клубів — донецького «Металурга» та луганської «Зорі» в Лізі Європи.


***


Шлях «Олександрії» був значно коротший — до білоруського міста Борисов. Там наш колектив зіграє з місцевим БАТЕ. До речі, в чемпіонаті Білорусі (проходить за системою «весна—осінь») борисівці — на третьому місці. В останньому турі БАТЕ вдома виграв у брестського «Динамо» — 1:0.


— Безумовно, фаворит зустрічі БАТЕ, але і наші хлопці горять бажанням пройти далі, — сказав наставник олександрійців Володимир Шаран. — Ми також маємо шанс вийти до групового раунду. Звичайно, краще починати матчем на виїзді. Головне — зіграти гідно, щоб перенести інтригу на другий поєдинок. Тим більше що матч у відповідь відбудеться на День Незалежності України. Постараємось зробити так, щоб свято вдалося на славу і завдяки нашим зусиллям...


Матч на стадіоні «Борисов-Арена» (початок о 20:00) обслуговуватиме суддівська бригада з Угорщини на чолі з Томашом Богнаром. Йому допомагатимуть асистенти Болаш Бузаш та Георгій Теодорос. Резервним арбітром призначено Адама Фаркаса.


Керівництво ФК «Олександрія» зробило шикарний подарунок своїм уболівальникам, котрі прибудуть на матч, організувавши для них безплатні квитки. Ці заповітні перепустки вони можуть отримати за годину до матчу біля гостьового сектору G1. 


Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.