На Херсонщині вже ласують ранніми столовими сортами винограду. Аграрії тішаться: врожай видався чудовий. Якщо торік через несподіваний спалах грибкових інфекцій на плантаціях Таврії зібрали всього лише 3,4 тисячі тонн столового винограду, то зараз очікують на 7 тисяч тонн (дані Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА). Однак роздрібні ціни на солодкий дарунок природи однаково тримаються досить високими: від 45 до 60 гривень за кілограм. Все через скажений споживчий попит на курортах чорноморського та азовського узбережжя краю. Тут багатотисячні армії відпочивальників буквально змітають смаколики з прилавків, не дуже лякаючись нулів на цінниках.
Занадто повільно, на думку покупців, у розпал сезону знижуються й ціни на знамениті херсонські (якщо точніше, голопристанські й скадовські) кавуни. Оптовики приймають їх по дві гривні за кілограм, на придорожніх ринках продають уже по 2,5-3 гривні, а у великих містах поза межами регіону це вже 4-6 гривень за кілограм. Кажуть, все через те, що ранні сорти баштанних уже «відійшли», а пізні масово ще не дозріли, тому й ціни знижувати комерсанти та власники баштанів не поспішають.
151
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
123 листопада вшановуємо пам’ять мільйонів українців, які стали жертвами Голодоморів 1921-1923, 1932-1933 та 1946-1947 років 103
-
2Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору і штучних голодів 70
-
3Законопроєкт щодо пріоритетного права деяким категоріям ВПО на отримання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна рекомендовано прийняти в цілому 61
-
4Відстрочка для колишніх цивільних заручників: Омбудсман закликає внести зміни до законодавства 56
-
5Україна вже змінила хід історії 51