«Крім брифінгу в уряді, голова Національної агенції з питань запобігання корупції Наталія Корчак має прийти в парламент і пояснити, чому робота НАЗК така неефективна, і спробувати запропонувати конструктивні речі». Про це в ефірі телеканала «Рада» заявив народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Рудик (на знімку).

 


Він також зазначив, що з першого жовтня 2016 року задекларували доходи 50 тисяч чиновників топ-рівня, в тому числі, народні депутати і члени уряду.


«З першого січня по травень 2017 року мали задекларувати статки 2 млн. людей. Станом на сьогодні ці декларації повинні бути проаналізовані. І у разі виявлення порушень, справи подані в правоохоронні органи. У результаті, в НАЗК проаналізували декларації лише 39 топ-посадовців за цей рік», — зауважив він.


Тож за таку роботу, переконаний С. Рудик, службовці НАЗК не повинні отримувати високу заробітну плату.


«У НАЗК зарплати перевищують у рази зарплати простого чиновника. Всі питають за зарплати ГПУ, але це єдиний орган у нашій державі, який повернув до Держбюджету 1 млрд. 300 млн. доларів США. Якби НАЗК так працювало, то ми б наблизились до твердження, що один закон — для всіх», — додав Сергій Рудик.