На цьому наголосив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у Миколаєві під час спеціальної селекторної наради з питань підготовки до опалювального сезону 2017—2018 років.

 

На знімку: Володимир Гройсман поспілкувався з медиками міської дитячої лікарні № 2 Миколаєва.


Фото з сайту kmu.gov.ua


«Жодних підстав говорити про збільшення ціни на газ для населення немає. Ціни, за рішенням уряду, збільшуватися не будуть», — сказав Володимир Гройсман. Він також повідомив, що питання фінансування субсидій у наступному опалювальному сезоні вирішено за рахунок внесення змін до державного бюджету і виділення 14,1 мільярда гривень на ці цілі. Нині, сказав Володимир Гройсман, ведеться робота з верифікації розрахунків, і до вересня все буде забезпечено на 100 відсотків.


Водночас прем’єр підкреслив важливість проведення енергоефективних заходів. «Ми вже понад 600 днів живемо без краплини російського газу, ми проводимо масштабну модернізацію енергетичної системи, збільшуємо видобуток власного газу і вже є позитивна динаміка», — сказав він. Водночас, як повідомляє прес-служба уряду, В. Гройсман зауважив, що варто не лише заміщати імпортний газ, а й забезпечити зменшення споживання енергетичних ресурсів і підвищити якість надання послуг у паливно-енергетичній галузі.


Щодо власне опалювального сезону, то прем’єр упевнений: маємо всі можливості для вчасної та якісної підготовки до опалювального сезону 2017—2018 років. Повноту відповідальності за проведення необхідних робіт він поклав на місцеву владу.


«Підготовка до опалювального сезону — надважлива, і тут багато залежить від роботи на місцях. Ключова вимога — підготуватися вчасно, щоб люди відчували в оселях затишок, тепло й безперебійне постачання послуг. Маємо також забезпечити роботу всіх видів транспорту та утримання мережі доріг, — сказав глава уряду. — У нас ще є час для завершення підготовчих робіт, але відповідальність — на місцевих керівниках».


Докладніше про підготовку до опалювального сезону доповів віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко. Він, зокрема, повідомив, що понад 70 відсотків житлового фонду вже підготовлено до опалювального сезону.


«Технічну підготовку об’єктів соціальної сфери облдержадміністрації мають завершити до 1 вересня, житлових будинків — до 15 вересня. В умовах децентралізації місцева влада має достатньо фінансованого ресурсу і можливостей для вчасної і належної підготовки житлово-комунального господарства до зимового періоду», — наголосив він.


За його словами, підготовка до опалювального сезону — на контролі уряду і відбувається згідно з планом-графіком. Створено і працюють регіональні штаби. Загалом у соціальній сфері вже підготовлено: 80,3 відсотка шкіл, 81 — дитсадків та 70,1 — лікарень.


Після завершення селекторної наради Прем’єр-міністр оглянув автономну котельню на альтернативному паливі міської дитячої лікарні № 2 Миколаєва, проінспектував ремонт дільниці дороги 
Т-15-08 Калинівка—Снігурівка—Березнегувате. Він також ознайомився з роботою заводу фермерського господарства «Органік Сістемс» та суднобудівно-судноремонтного заводу «Нібулон» і поспілкувався із представниками бізнесу.