Футбол. Ліга Європи. Раунд плей-оф. Перші матчі. 17 серпня.
БАТЕ (Білорусь, Борисов) — «Олександрія» (Україна). 1:1. Голи: Іванич, 8, Банада, 19.
БАТЕ: Щербицький, Бага, Бульят, Мілунович, Максим Володько, Олександр Володько (Сігневич, 59), Драгун, Стасевич, Іванич, Гордійчук (Кендиш, 77), Родіонов (Туомінен, 83). Тренер — Олександр Єрмакович.
«Олександрія»: Паньків, Чеботаєв, Гітченко, Басов, Бацула, Грицук (Пономар, 69), Запорожан (Каленчук, 63), Банада, Полярус (Старенький, 79), Цуриков, Ситало. Тренер — Володимир Шаран.
Рефері — Томаш Богнар (Угорщина).
Борисов. «Борисов-Арена». 13 000 глядачів. 25 градусів.
Прикро, що жоден український телеканал не транслював цей матч. Особливо дивує відсутність показу на спеціальному футбольному. Складається враження, що головна його мета — лише обливати багном київське «Динамо».
Одне слово, якесь гнітюче відчуття образи викликає така ситуація. Це відверта неповага до клубу «Олександрія», його вболівальників. Зрештою, до всіх українців, котрі дуже переживали за нашу команду, щиро бажали їй успіху.

***

Початок зустрічі для гостей приємним не назвеш. Адже пропускати швидкий гол вважається великим клопотом. Швидка атака БАТЕ почалася з помилки Грицука в центрі поля. Перехопивши м’яч, господарі правим флангом провели швидку атаку. Стасевич видав передачу на протилежний фланг, а там Іванич із-за меж карного майданчика влучно пробив у дальній кут.
Добре, що олександрійці не розгубилися і не притислись до власних воріт. Навпаки — вони старалися організовувати контратаки. Одну з них, котра принесла успіх, провели лівим флангом. Бацула зробив передачу в центр карного майданчика БАТЕ, де провалилася оборона господарів, а Банада просто «розстріляв» ворота суперника.
Після перерви українська команда діяла другим номером, насамперед дбала про оборону. Зустріч завершилася результативною нічиєю, перспективною для «Олександрії». Але для здобуття підсумкового успіху головне — вдома не пропускати.

***

— Рахунок дуже поганий для нас, — сказав після зустрічі Олександр Єрмакович. — Але так, як ми грали, він досить закономірний. Наші гравці дуже неправильно повелися після забитого м’яча — заспокоїлися, почали перестраховуватися, сіли дуже низько. Звичайно, так діяти не варто жодним чином.
Команда, котра має чималий досвід виступу в єврокубках, повинна грати інакше. Це мене розчарувало найбільше. У другому таймі намагалися хоч якось забити. Але, на жаль, не вдалося. Думали про те, як посилити напад. Але й розуміли, що в суперника є швидкі гравці в атакувальній групі. Тому нам особливо важливо було не пропустити контрататку. Одне слово, поставили ми себе в скрутне становище.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.