«Марітіму» (Португалія, Фуншал) — «Динамо» (Україна, Київ). 0:0.
«Марітіму»: Шарлос, Бебето, Жуніор, Сантос, Мартінш, Гамбоа (Клебер, 81), Шен, Бесса, Пікеті (Ібсон, 73), Евертон (Піньо, 67), Валенте. Тренер — Даніел Рамуш.
«Динамо»: Коваль, Морозюк, Хачеріді, Віда, Кадар, Сидорчук, Буяльський (Шепелєв, 87), Ярмоленко, Гармаш (Кравець, 87), Гонсалес (Циганков, 72), Мбокані. Тренер — Олександр Хацкевич.
Вилучено Хачеріді, 89 (друге попередження).
Рефері — Якоб Кеглет (Данія).
Фуншал. «Душ Баррейруш». 9 000 глядачів. 25 градусів.
Зустріч підтвердила прогноз, що в суперники «динамівці» отримали таки твердого горішка. Справді, футболісти «Марітіму» технічні, але жорсткі, ще й із замашками провокаторів. Хоч гості атакували великими силами, але в одних випадках вони потрапляли до пастки штучного положення поза грою, в інших епізодах не доводили моменти до логічного завершення через дрібні недоробки.
А ще треба зважити на в’язке поле, яке перед матчем чомусь рясно залили водою. Відтак воно на окремих ділянках дуже нагадувало розкислий город. Звісно, однаково важко було гравцям обох команд.
Перший тайм показав, що для досягнення мети треба включати принаймні серйозні швидкості і для атак активніше використовувати фланги. У принципі кияни так і вчинили. Одразу їхні наступальні дії стали гостріші. Але і господарі викидати білий прапор не збиралися, продовжували діяти в’язко і настирно. І за найменшої нагоди намагалися йти вперед. Слід сказати, що в цій непростій зустрічі надійно зіграв Коваль.
Але «Динамо» на третій додатковій хвилині таки мало чи не найсприятливішу нагоду забити, навіть залишившись у меншості. Мбокані на лівому краю карного майданчика отримав м’яч від Кадара, хитнув суперника і пробивав у дальній кут. Але влучив у воротаря, котрий лежав.

*** 

— Перш за все, нам не вдалося забити гол, — прокоментував Олександр Хацкевич. — Ми мали перевагу і у володінні м’ячем, і територіальну. На чужій половині поля досить непогано пресингували і активно вступали у відбір.
Також забракло завершальної передачі. У перерві ми вказали хлопцям на те, що треба частіше завершувати атаки ударами по воротах. Адже вони хотіли зробити все красиво і мали хороші моменти для ударів. Однак чомусь шукали ще одну непотрібну передачу в тих моментах, коли треба було просто бити по воротах.

***

Тепер у домашній зустрічі, провівши ретельний аналіз помилок, підопічним Олександра Миколайовича треба вирішувати питання позитивно. Завдання не з легких, однак воно до снаги футболістам «Динамо».

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.