Депутати Запорізької міськради не змогли зібратися на позачергову сесію — в залі були присутні лише 29 депутатів із 33 необхідних для кворуму.

 

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк повідомляє про відсутність кворуму.

Фото автора.

На порядку денному стояло одне питання — внесення змін до умов конкурсу на обслуговування багатоквартирних будинків, де не створено об’єднання співвласників багато-
квартирних будинків.


Розгляд цього питання, як і скликання сесії, ініціювали депутати чотирьох фракцій міськради — партій «УКРОП», «ВО «Батьківщина», «Об’єднання «Самопоміч» і «Солідарність».


Як пояснила депутат Запорізької міськради Ірина Костенко, умови конкурсу прописано так, що в ньому не зможуть узяти участь середні й малі підприємства. Обранці незадоволені також складом конкурсної комісії, куди не входять ні вони, ні громадські працівники, і просять зменшити кількість будинків в одному лоті.


Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк заявив, що згідно із Законом «Про місцеве самоврядування в Україні» сесія міської ради повинна бути скликана за пропозицією не менш як однієї третини депутатів від загального складу ради.


— Я виконав норму закону, скликав сесію. Через відсутність кворуму засідання було закрито. Розгляд питання, винесеного на цю сесію, я переніс на 30 серпня. Я виконав закон і на цьому все, — сказав Володимир Буряк.


Депутати, що вимагали скликання цієї сесії, пообіцяли у відповідь саботувати наступну.

Запоріжжя.