«Участь в урочистостях — надзвичайно потужний сигнал з боку США щодо продовження послідовної підтримки України, — написав на своїй сторінці у Фейсбуці міністр оборони Степан Полторак. — США є головним стратегічним партнером для України в усіх вимірах — політичному, військовому та економічному. Всебічна допомога США — визначальний фактор відновлення суверенітету та територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах. Для України це особливо важливо з огляду на розвиток безпекової ситуації в Європі та у світі».


Раніше міністр оборони України повідомляв, що в цьогорічному параді візьмуть участь підрозділи 10 країн—членів НАТО і однієї країни, що прагне вступити в альянс. Також на святкування прибудуть 11 міністрів оборони. «Ми запросили взяти участь в урочистих заходах із нагоди святкування Дня Незалежності України наших закордонних партнерів, своїх закордонних колег — представників оборонних відомств і міністрів оборони країн-партнерів, з якими ми співпрацюємо, проводимо спільні навчання, які допомагають нам реформувати вітчизняне військо і оборонне відомство за стандартами НАТО», — розповів Степан Полторак.

«Нелегко створювати демократію. Нелегко створювати суверенну державу, особливо тепер, коли Росія порушує територіальну цілісність. Тому я збираюся піти на парад у День Незалежності, планую зустрітися з Президентом Порошенком і міністром оборони Полтораком, наголосити на нашій відданості стратегічному партнерству і нашій підтримці їх суверенітету і територіальної цілісності та дати поради щодо нарощування потенціалу своїх сил», — так міністр оборони США Джеймс Меттіс окреслив мету візиту до України, повідомляє прес-служба оборонного відомства Сполучених Штатів. «Як і в багатьох інших місцях у світі, нині я підтримую дипломатичне керівництво, зусилля держсекретаря Тіллерсона, щоб працювати з нашими союзниками по НАТО й Україною та продовжувати наполягати на виконанні Росією зобов’язань згідно з Мінськими угодами. І це включає негайне припинення вогню, виведення важкої зброї і безперешкодний доступ спостерігачів ОБСЄ», — наголосив глава Пентагону. Джеймс Меттіс відвідає Україну 24 серпня. Разом з ним до Києва прибуде спецпредставник США по Україні Курт Волкер.