До Волновахи (Донецька область) завітали представники української громади дев’яти країн на чолі з президентом Світового конгресу українських молодіжних організацій (СКУМО) Мирославом Гочаком.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Дмитро Лубінець (на знімку другий ліворуч).

 

 

Гості вшанували пам’ять загиблих бійців 51-ї окремої механізованої бригади та мирних мешканців.


«На жаль, про Волноваху у всьому світі стало відомо після страшної трагедії 13 січня 2015 року, коли підтримувані Російською Федерацією бойовики терористичного угруповання «ДНР» розстріляли пасажирський автобус.

Сьогодні разом з представниками української громади з дев’яти різних країн вшанували пам’ять невинних жертв тієї трагедії. Члени делегації на власні очі побачили той самий автобус, який постраждав у результаті артилерійського обстрілу терористів», — зазначив парламентарій.


Дмитро Лубінець розповів, що представники СКУМО також завітали до громадської організації «Промінь Волноваха», де для гостей провели майстер-клас з виготовлення ангелів миру. Кожен мав можливість особисто спробувати зробити ангелика з дітьми. Гостям презентували кілька спільних міжнародних проектів, які нещодавно реалізовували за кордоном.


«Голова ГО «Промінь Волноваха» Руслан Казинян щиро подякував усім за візит та наголосив, що тільки всі разом ми можемо зупинити війну на сході України», — сказав Дмитро Лубінець.


Крім того, представники СКУМО, які приїхали до Волновахи напередодні VІІ Форуму української молоді діаспори в Дніпрі, відвідали контрольний пункт в’їзду — виїзду «Новотроїцьке», село Гранітне, а також завітали з подарунками до військових 28-ї окремої механізованої бригади.


Фото з сайту solidarnist.org