Заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд (на знімку) провела зустріч із парламентаріями країн Північної Європи — учасниками Консервативної групи в Північній Раді.

 


Під час зустрічі обговорювали питання, які стосуються пошуку інструментів для забезпечення миру, ситуацію з російською агресією, питання економічної безпеки та про налагодження ефективних міжпарламентських контактів.


Коментуючи результати зустрічі, Оксана Сироїд зазначила, що «для нас підтримка країн Північної Європи дуже важлива — вони мають природне розуміння ситуації в Україні та загрози, яка йде від Росії». «Тому в особі урядів і парламентів цих країн маємо дуже добру союзницьку підтримку — і всередині цих держав, і на міжнародному рівні», — сказала вона та додала: «Наше завдання в таких випадках — надавати їм правдиву інформацію про те, що відбувається в країні, бо такі міжпарламентські зустрічі потрібні, щоб парламентарії могли доносити інформацію з перших уст своїм виборцям і урядам».


Оксана Сироїд наголосила: парламентарії—учасники зустрічі розуміють, що «українці воюють не лише за свою територію і незалежність, а й за відстоювання тих ліберальних цінностей, які об’єднують усю Європу і світ. І вони висловлювали нам свої вдячність та розуміння того, що треба шукати ефективні інструменти для протидії Росії».


«Ішлося також про проект «Потік-2», який фактично є «багатовимірною загрозою», зокрема, економіці Європи, її безпеці і незалежності. Україна послідовно виступає проти Північного потоку, і тут ми маємо союзників в особі північноєвропейських колег», — сказала заступник Голови Верховної Ради.


Під час зустрічі, за її словами, обговорюли розвиток інституційних реформ. «Ми наголошували, що для розвитку боротьби з корупцією нам потрібен незалежний антикорупційний суд, без нього ми не зможемо утвердитися в незмінних кроках», — сказала Оксана Сироїд.


Прес-служба апарату Верховної Ради.


Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.