Президент Петро Порошенко з робочою поїздкою побував у Донецькій області. У Краматорську Верховний Головнокомандувач Збройних Сил провів нараду з військовими, під час якої заслухав доповідь про оперативну ситуацію в зоні проведення АТО.


У рамках свого візиту на Донеччину глава держави взяв участь у церемонії з нагоди відкриття після реконструкції Покровської загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів № 9, Дружківської загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів № 17 та Часівоярської загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів № 17. «Останнім часом ми їздимо на Донбас не тільки для того, щоб перевірити обороноздатність наших Збройних Сил, а й для демонстрації важливих кроків для відродження Донбасу», — сказав він під час виступу.


Під час урочистостей Петро Порошенко подякував маленьким школярам за виконання Державного гімну та декламування вірша. «Україна кардинально змінилась, в тому числі у ставленні до своїх символів — прапора, герба і гімну», — зазначив він.


Президент наголосив: «Попри російську військову агресію та всі біди й негаразди, що через неї трапилися, ми крок за кроком продовжуємо розбудову мирного життя — відновлюємо зруйновану інфраструктуру, мости, шляхопроводи, будуємо дороги, налагоджуємо системи водо- та теплопостачання. Так, тільки цього року 800 мільйонів гривень виділено на дорожнє будівництво».


Очільник країни повідомив про свій нещодавній візит до Щастя та Станиці Луганської на Луганщині, де він зустрівся з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та скоординував діяльність Постійно діючої місії ОБСЄ в цих містах. 


«Нас не влаштовує, коли інспектори ОБСЄ приїхали о дев’ятій ранку, о шостій вечора поїхали, а всю ніч тривають обстріли», — наголосив Петро Порошенко. Він запропонував інспекторам ОБСЄ залишатися на лінії зіткнення цілодобово сім днів на тиждень задля забезпечення сталого припинення вогню.


Під час робочого візиту глава держави також відкрив гуртожиток для студентів та викладачів Горлівського інституту іноземних мов Донбаського державного педагогічного університету в місті Бахмут, повідомляється на сайті Президента. Майже 20 мільйонів гривень, виділених на його будівництво, П. Порошенко назвав також «символом відновлення мирного життя на Донбасі». «Друзі, ми разом, — звернувся він до присутніх. — Таке ж ставлення має бути до тисяч переміщених осіб. Ми маємо продемонструвати, що наша душа й серце відкриті, ми робитимемо все, щоб вони відчували себе комфортно».


Президент вручив подарунковий сертифікат, оглянув приміщення та поспілкувався з викладачами і студентами інституту.