Облік, який веде сім’я Терещуків із села Тараканів, що у Дубенському районі на Рівненщині, вочевидь, єдиний такий в Україні. Бо в ньому фіксуються випадки непроханого «гостювання» на сільському обійсті автомобілів, що вилетіли з траси Київ — Чоп. Лише офіційних таких заїздів (коли до розслідування долучалися правоохоронці) зафіксовано чотирнадцять. А загалом не менш як два десятки разів авто звалювалися з дороги, протаранювали пліт і спинялися чи у дворі, чи у стіні хати Терещуків.

 

 

Очередной незваный «гость» «припарковался» возле дома Терещуков.

 

Микола Терещук сподівається, що дорожня служба таки посилить безпеку в небезпечному місці.

Фото автора.

Останній зі згаданих випадків трапився у серпні. Проїхавши у Тараканові кільцеву розв’язку, киянин не впорався з керуванням, внаслідок чого його «Dacіa» злетіла з дороги на узбіччя, перекинулася на пасажирський бік і в такому положенні влетіла на подвір’я Терещуків. На щастя, нікого на дворі не було: ні господарів, ні їхніх онуків, які ще вчора тут гралися, а сьогодні їх уже забрали батьки до Рівного. Спинила політ легковика хатня стіна, прийнявши на себе потужний удар.


— Такі випадки почали траплятися після того, як оновили трасу до Євро-2012, — розповідає господар Микола Терещук. — Тоді у Тараканові зробили нову розвилку. А вона, хоч перед нею є відповідні попереджувальні знаки, виявилася дуже підступною. Особливо після дощу. Водії, які не скидають швидкості, потрапляють на слизьку «підошву», не можуть впоратися з керуванням — летять на узбіччя. І, як це не прикро, саме на мій пліт і подвір’я (до сусідів лише двічі залітали). Найстрашніше було, коли в хату джип врізався. Стіни, щоправда, не пробив, але збитків добрячих завдав. Просив у дорожників: поставте відбійники, лежачі «поліцейські» чи захисну огорожу. Не почули чи не захотіли. Не дали і мені укріпити подвір’я.

Млинів 
Рівненської області.