Законопроект про реінтеграцію Донбасу з’явиться у Верховній Раді після його затвердження РНБО

 

Законопроект про реінтеграцію Донбасу буде внесений до Верховної Ради після того, як його схвалить Рада національної безпеки і оборони (РНБО). Про це заявив голова фракції «Блок Петра Порошенка» Артур Герасимов в коментарі журналістам, повідомляє прес-служба БПП.

 


«Ми, як представники парламенту, очікуємо засідання Ради національної безпеки і оборони. Після того, як на Раді національної безпеки і оборони буде прийнято остаточну редакцію (законопроекту про реінтеграцію Донбасу. — Ред.) і передано до парламенту, думаю, вже найближчим часом, парламент ухвалюватиме рішення щодо цього питання», — додав народний депутат.


Підготовку документа, за його словами, майже завершено, над ним працювали фахівці, народні депутати, представники РНБО. За його словами, багато хто бачив проміжні версії законопроекту, але остаточна редакція буде після затвердження РНБО.


«Цей законопроект про реінтеграцію, про те, яким чином ми наблизимо час повернення цих територій. Перший базовий принцип: Донбас — це Україна... Базовий принцип цього законопроекту — підвищення ефективності, прискорення повернення цих територій в Україну», — зазначив голова фракції БПП.


А ще на широке громадське обговорення у вересні буде винесено питання введення абонентської плати споживачів природного газу. «Коли ми обговорюємо введення абонентської плати за користування газом, питання не в тому, чи буде абонплата, чи не буде. Питання в тому: яка буде фінальна ціна для споживача. І тут ключова позиція фракції партії «Блок Петра Порошенка», Президента України — ціна не має бути підвищена. Наступна позиція нашої фракції — такі питання не мають вирішуватися без широкого обговорення», — заявив лідер фракції.


Трохи раніше Артур Герасимов звертав увагу, що абонентська плата та можливість вільного вибору споживачем постачальника газу — це поширена європейська практика.


«Саме ці принципи є ключовими у питаннях введення в дію законів «Про ринок природного газу» та «Про ринок електричної енергії», — сказав народний депутат.