У Конотопі нарешті відбулася сесія міської ради. Перед цим її скликали чотири рази, але більшість депутатів через протистояння з міським головою постійно зривала засідання. Загалом міськрада «простояла без роботи» цілих півроку. Конфлікт супроводжувався взаємними образами у соціальних мережах.


Нещодавно в Конотопі відбулося «всенародне віче», учасники якого сформулювали вимогу: розпустити недієздатну міську раду та призначити позачергові вибори. І «Голос України» писав, як міський голова Артем Семенихін вирішив донести волю земляків до Президента Петра Порошенка та пішки вирушив до Києва. У Верховній Раді зареєстрували проект постанови про дострокові місцеві вибори в Конотопі.


Мабуть, саме загроза розпуску найбільше вплинула на рішення депутатів прийти на сесію і не зривати кворум. Із 36 депутатів зареєструвалося 35. Сесія тривала понад вісім годин, протягом яких міськраді вдалось ухвалити кілька надзвичайно важливих соціальних рішень. Зокрема, було погоджено виділення коштів на зарплату працівникам комунальних підприємств, лікарям і педагогам, а також надання матеріальної підтримки військовослужбовцям та інвалідам. Нарешті трамвайне управління та водоканалізаційне підприємство розрахуються із «Сумиобленерго» за спожиті кіловат-години. Транспортники за півроку накопичили перед енергетиками майже 700 тис. грн. боргу, а водопостачальники — понад мільйон. Обидва підприємства перебувають на межі зупинки.


Аби розв’язати господарські проблеми, депутатам та міському голові довелося відмовитися від розгляду політичних питань. Зокрема, раніше планувалося позбавити звання почесного громадянина міста Конотоп знаменитого борця Михайла Маміашвілі. Спортсмен виріс у Конотопі і прославив рідне місто, але вже багато років він мешкає у Росії й обстоює інтереси цієї держави.

Сумська область.