Законопроект про колективне управління майновими авторськими та суміжними правами відповідає вимогам Європейського Союзу. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Марія Іонова. Вона виступає співавтором цієї законодавчої ініціативи разом із колегами по фракції — Першим заступником Голови Верховної Ради Іриною Геращенко, Олександром Співаковським та Ігорем Гриневим.

 

Під час презентації законопроекту в представництві Європейського Союзу в Україні.

 

У своєму повідомленні М. Іонова зауважила, що попередня презентація законопроекту № 7029 вже відбулася в представництві ЄС в Україні. «Ґрунтовне і фахове обговорення з європейськими спеціалістами, що супроводжують EU-Ukraіne ІPR Dіalogue, довело — ми на правильному шляху, — написала вона. — Європейці підтримали наше прагнення і розділили думку, що стан нинішнього колективного управління необхідно змінювати, і досить «ловити рибку в каламутній водичці», користуючись браком чесних правил гри на ринку і вкотре ігноруючи права рядових авторів, виконавців і правовласників».

Як стало відомо, під час відеоконференції з Брюсселем, європейські експерти підтвердили правильний ринковий підхід виписаного законопроекту та його «сувору відповідність вимогам директиви ЄС з колективного управління».
На наступній зустрічі, запланованій представництвом ЄС, будуть присутні провідні стейкхолдери (зацікавлені сторони), повідомила М. Іонова, наголосивши, що автори законопроекту роз’яснюватимуть свою позицію і деталізуватимуть положення документа. «Ми відкриті до продуктивного діалогу та взаємодії й готові сприймати конструктивні пропозиції в рамках підготовки документа до другого читання», — стверджує народний депутат. Вона запросила до співпраці всіх зацікавлених у справжньому реформуванні та ефективній діяльності системи колективного управління.

Вл. інф.

Фото зі сторінки Марії Іонової у Фейсбуці.